Borås tapetfabrik x Majblomman

Borås Tapetfabrik och Majblomman har genom ett unikt samarbete tagit fram Årets Konstverk 2024 – tapeten Majken. Tapeten finns i tre unika färgställningar och säljs till förmån för Majblommans arbete mot barnfattigdomen i Sverige.

Om samarbetet

Sedan 1912 har Majblomman som tradition att låta konstnärer stötta arbetet mot barnfattigdom genom unika uttryck och tekniker. För 2024 fick vi på Borås Tapetfabrik förtroendet. Tapetfabrikens egna designer Johanna Ek har formgett ett exklusivt tapetmönster till förmån för Majblomman. Inspirationen har hämtats ur Majblommans långa historia, där blommor i varierande färg och form präglar berättelsen. Det blir ett sublimt intryck där Majblommans ikoniska form får ta plats på ett nytt vis.

Johanna har arbetat med blommans återkommande form, och strösslat ett skirt lager ljusa kronblad över en underbart suggestiv bottenfärg. Resultatet är tapeten Majken i tre färgställningar, med ett varierat uttryck som passar hemmets olika rum.

”Själva majblommorna är väldigt speciella med alla sina färger, och hur de varierar från år till år. Det är en spännande resa att kunna följa organisationens utveckling visuellt, och det känns fantastiskt att få sammanfatta med ett nytt konstnärligt uttryck.”

– Johanna Ek, designer Borås Tapetfabrik.


Tapeten Majken

Tapeten finns i en exklusiv upplaga och försäljningen sker på majblomman.se. Tapeten är tillverkad i Sverige av papper från hållbart skogsbruk, och är CE-märkt för högsta standard inom miljö- & säkerhetskrav.

Hit går pengarna

• hantverk • kvalitet • hållbarhet •